11. september 2012
Rahvusvaheline seminar “Toidu keskkonnamõju: andmetest teadlikkuseni”
10. oktoobril 2012 TallinnasProjekt FOODWEB korraldab 10. oktoobril 2012 Tallinnas rahvusvahelise seminari “Toidu keskkonnamõjud: andmetest teadlikkuseni”.
Seminar keskendub toidu ja keskkonna vahelistele seostele ning toidutootmise keskkonnamõjudele. Tähelepanu pööratakse ka sellele, kuidas toiduteemaliste andmete põhjal edendada teadlikkust tervislikust ja loodussäästlikust toitumisest. Seminari eesmärk on pakkuda teavet ning tekitada arutelu nii toiduahelasse kuuluvate ettevõtete ja tarbijate kui ka riigiametnike ja valitsusväliste organisatsioonide vahel.
Millal?
10. oktoobril 2012 kell 10:00-17:30Kus?
Nordic Hotel Forum’is (Viru väljak 3, Tallinn, Eesti)Keda ootame osalema?
Toiduahelasse kuuluvaid ettevõtteid (talunikud, tootjad, jaemüüjad, huvirühmad, turustajad, logistikud jne), keskkonna- ja toiduteemaga tegelevaid valitsusväliseid organisatsioone, tarbijaid ning teisi teemaga seotud huvilisi Eestist, Soomest ja Lätist.Teemad
Sessioon 1 “Mida me teame toidu keskkonnamõjust?”
Toidutootmisel on oluline roll kliimamuutustes, maakasutuse muutustes ja elurikkuse kadumises. Selles sessioonis antakse ülevaade ülemaailmsest olukorrast ning juhitakse tähelepanu tarbija valikutele, mis aitavad kaasa positiivsetele muudatustele.Sessioon 2 “Millised andmed on avalikud?”
Ülevaade erinevatest avalikest andmebaasidest toidu ja keskkonna kohta.Sessioon 3 “Kuidas neid andmeid kasutada?”
Tutvustatakse näiteid, kuidas mitmesuguseid andmeid kasutades koostada tarbijaid harivad materjale ja jagada avalikku teavet.Sessioon 4 “Andmetest teadlikkuseni”
Mida inimesed teavad toidust ja keskkonnast ning kuidas neid teemasid interaktiivselt selgitada?Avatud arutelu
Seminari täpne ajakava on kirjale lisatud failis ja http://foodweb.ut.ee/Ajakava_10102012_144.htm
Ettekanded toimuvad inglise keeles, sünkroontõlkega eesti keelde.
NB! Korraldajatel on õigus teha programmis muudatusi.
Registreerumine
Osalejad saavad registreeruda 10. septembrist kuni 1. oktoobrini 2012.
Registreerumisvorm: https://www.ut.ee/survey/index.php?sid=96318&lang=en
Osavõtt on tasuta.
Osalejate arv on piiratud.Korraldajad
Soome Põllumajandusuuringute Keskus (MTT)
Soome Keskkonnainstituut (SYKE)
Tartu Ülikool (UT)
Teaduskeskus Ahhaa
Läti Ülikool (UL)Seminar toimub projekti “FOODWEB – Läänemere keskkond, toit ja tervis: harjumustest teadlikkuseni” raames. Projekti toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERDF) poolt ning seda teostatakse Kesk-Läänemere INTERREG IV A 2007-2013 programmi raames.
Kontakt ja teave:
Eva-Liisa Orula
Tartu Ülikool
eva-liisa.orula@ut.ee
+372 5342 2139Marja-Liisa Vieraankivi
Soome Põllumajandusuuringute Keskus
marja-liisa.vieraankivi@mtt.fiSintija Kursinska
Läti Ülikool
sintija.kursinska@lu.lvRohkem teavet projekti FOODWEB kohta:
http://foodweb.ut.ee/
foodweb@ut.ee
Facebook’i leht: FoodWeb